Využití a vlastnosti esenciálního oleje z konopí

Konopný esenciální olej se používá jako vůně v parfémech, kosmetice, mýdlech a svíčkách. Používá se také jako příchutě v potravinách, zejména cukrovinkách a nápojích.

Protiplísňové vlastnosti

Konopný esenciální olej se mimo jiné vyznačuje antifungálními vlastnostmi. Může být použit k léčbě houbových infekcí nehtů na nohou, při úporném svědění atd. Je také známý jako vynikající odpuzovač hmyzu.

Antibakteriální vlastnosti

Bylo prokázáno, že konopný esenciální olej díky svým antibakteriálním vlastnostem zpomaluje růst různých forem mikroorganismů a škodlivých bakterií přítomných jak v potravinách, tak v našem trávicím ústrojí.

Protizánětlivé vlastnosti

Díky svým protizánětlivým vlastnostem může pravidelné užívání konopného esenciálního oleje eliminovat alergické reakce a podráždění kůže. Odbourává také otoky. Je vynikající jako podpůrná léčba ekzému, dále ho lze využít na astma, zánět dutin a sennou rýmu.

Relaxační vlastnosti

Díky svým relaxačním vlastnostem navozuje konopný esenciální olej pocit klidu a snižuje stres. Mísí se dobře s mnoha oleji, jako jsou různé citrusové a bergamotové oleje.

Konopný esenciální olej se vyznačuje taktéž antispastickými účinky, takže umožňuje mírnit křeče a různé svalové problémy. Nejenže vás uklidní a uvolní, zároveň vás i nabudí energií.

SVATÝ OLEJ je díky svému komplexnímu složení vynikající pro celkovou relaxaci těla i mysli. Pomáhá regulovat hormonální nerovnováhu a zlepšuje kvalitu spánku, díky čemuž pomáhá bojovat s nervozitou, strachem a úzkostí.

Další využití

Běžné domácí využití této vonné esence pak zahrnuje aromaterapii, parní lázně, inhalace a masáže (stačí jen přidat pár kapek do masážní emulze). Skvělý je při mazání na hruď, ale také při vnitřním užití coby projímadlo, což ocení třeba pacienti léčící chronickou bolest opioidy a tím pádem trpící zácpou.

Dobrý způsob, jak využít konopný esenciální olej v aromaterapii, je dát několik kapek do difuzoru. Pro zvýšení pocitu uvolnění můžete přidat několik kapek oleje z levandule nebo heřmánku.

Lidé jsou na tento olej zřídka alergičtí a může být tedy snadno použit pro masáž. SVATÝ OLEJ se hodí téměř ke všem typům pleti, proto může být kvalitní složkou mnoha kosmetických výrobků, které ošetřují pokožku. Zvýší jejich účinnost.